Hur man gör egna hemsidor på ett enkelt sätt

Ibland kan man få en idé om att man vill göra något, eller testa något online. Så tänker man ”om jag bara hade en hemsida för det här” och sedan ger man upp för man inte vill lägga ut flera tusen kronor på att skaffa en hemsida från en webbyrå i Göteborg. Men man behöver faktiskt inte en webbyrå i Göteborg för att göra en hemsida, man kan göra egna hemsidor rätt så enkelt nu för tiden och om du fortsätter läsa skall jag berätta precis hur.

Det finns flera olika plattformar att testa

Att skapa hemsidor som faktiskt ser ut som att en webbyrå i Göteborg skulle kunna ha gjort dem är inte så svårt i dagens läge, visst får man arbeta med färdiggjorda mallar men det spelar oftast ingen roll för målet man har med hemsidan. Vill man bara snabbt testa ett koncept för en webbyrå som jgl fungerar en gratis egengjord hemsida helt perfekt. Då kan man först testa sin idé och om den verkar fungera bra så kan man i ett senare skede anlita en webbyrå i Göteborg för att optimera och finslipa sin hemsida.

Du kan vara din egen webbdesigner

Det är faktiskt ganska så kul att sitta i en drag-and-drop-editor och skapa en hemsida, det är mycket enklare nu än vad det var för tio år sedan, då fick man sitta och programmera mycket – visst fanns det vissa drag-and-drop-editors på den tiden med men de var inte alls lika smarta som dagens ungdomar. Så du behöver inte ha någon som helst kunskap inom programmering för att skapa en hemsida idag, det enda du behöver är egentligen text och bilder att ladda – sedan går det snabbt att lösa strukturen och utseendet på hemsidan med färdiga mallar.

Ett urval av bra plattformar för att skapa egna hemsidor

Det finns många som erbjuder den här tjänsten, några av de mer populära är; wix, squarespace och wordpress.com. Alla tre är enklare att förstå sig på och skapa en hemsida. Det behöver inte ta många timmar att få iordning en fullgod hemsida med information och bilder som är redo att sjösätta hemsidor för att testa en idé, när den väl är sjösatt så kan man börja finslipa och förbättra sidan.